Foto: Tuzlanski.ba

U toku su završne pripreme za tradicionalnu manifestaciju "Bike Fest Panonika 2023" koja se održava u Tuzli 8 i 9 septembra na kompleksu Panonskih jezera.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su medijima se obratili Maid Porobić direktor JKP "Pannonica" Tuzla i Almir Toromanović, predsjednik Moto kluba Tuzla.

"Susreti motorista u Tuzli već odavno su u kalendaru jednog od najvećih moto skupova u Bosni i Hercegovini ali i šire. Očekujemo veliki broj gostiju iz čitave BiH, regije ali i inostranstva. Na svu sreću vremenske prilike u odnosu na proteklu godinu će biti dosta povoljnije" - kazao je Porobić.

Organizator moto susreta u Tuzli očekuje veliki odziv učesnika, odnosno preko 450 moto klubova koji će biti prisutni na ovoj manifestaciji.

"Imamo najavljen moto klub iz Holandije koji će da pređu oko 1700 kilometara što je zaista nama veliko priznanje. Bogat muzički program i ostali sadržaj koji će biti organizovan garantuje zaista dobru zabavu za sve goste ali i posjetioce" - istakao je Toromanović.

Na Trgu slobode u subotu 09. septembra biće upriličen jednosatni "Stunt Show" Dejana Špoljara petorostrukog prvaka Hrvatske što će svakako bizi velika atrakcija za sve pristune.

Tradicionalni moto defile kroz grad zakazan je za subotu od 19:00 sati. Za muzički dio programa u petak 08. septembra zaduženi su Lavirint, Amel Ćurić i Infuzija dok će goste u subotu zabavljati Killer Face, Van Gogh i Generacija bez kompasa.

Tokom moto susreta biće organizovane bajkerske igre uz vrijedne nagrade. (Tuzlanski.ba)