Obnovljena suvenirnica "Naš podstrek" koja nudi ručno izrađene proizvode nastale u okviru sekcija osoba s invaliditetom u Humanitarnoj organizaciji Lotosice ponovo je otvorena u Tuzli.

Ova suvenirnica obnovila je svoj rad u nadi da će od prodaje unikatnih ekosuvenira omogućiti samoodrživost udruženja, odnosno humanitarne organizacije, koja već dugi niz godina uspješno okuplja osobe s invaliditetom.

"Suvenirnicu smo prije dvije godine iz objektivnih razloga morali zatvoriti, ali smo uz podršku Caritasa BiH, Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i Grada Tuzla uspjeli je renovirati i osposobiti za rad“, rekla je za Tuzlanski.ba direktorica Humanitarne organizacije Lotosice Enisa Bratanović.

U ugodnom prostoru izloženi su proizvodi koji su nastali kroz radionice i radno okupacionu terapiju u Humanitarnoj organizaciji Lotosice.

Ponuda je obogaćena magnetima i privjescima, suvenirima sa znamenitostima Tuzle, proizvodima izrađenim u dekupaž tehnici, višenamjenskim kutijama, seharama, kasicama, svijećnjacima, čestitkama...

"Sve proizvode izrađuju osobe s invaliditetom i to je još jedna šansa da oni izađu iz svojih kuća, a družeći se i kreativno izražavajući psihološki ojačavaju. Kroz sve to sada imaju priliku i za zaradu, a sva sredstva ostvarena kroz plasman proizvoda koristimo za režijske troškove i nabavku reproaterijala koji je neophodan za izradu suvenira“, dodala je Bratanović.

Iz Lotosica poručuju da je ovo njihov doprinos turističkoj ponudi Tuzle, koju posjećuje sve veći broj gostiju.

Svi zainteresirani suvenirnicu mogu posjetiti na adresi Zlatarska broj 11, u pozadini Čaršijske džamije, a radno vrijeme je od deset do 16 sati. (Tuzlanski.ba)