Foto: Tuzlanski.ba

Tvornica transportnih uređaja u Tuzli (TTU) spremno dočekuje izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla. Zaključeno je ovo nakon današnje posjete delegacija Vlade FBiH i Vlade TK tuzlanskom TTU

Obzirom da su se stekli svi preduslovi za početak izgradnje Bloka 7, premijeri Fadil Novalić i Denijal Tulumović sa ministrima Nerminom Džindićem i Sulejmanom Brkićem posjetili su danas TTU i u društvu direktora kompanije Almira Zulića obišli proizvodne pogone ove fabrike.

Delegacije su se uvjerile u spremnost tuzlanske fabrike da se već od početka izgradnje Bloka 7 uključi u ovaj proces i svojim kapacitetima pomogne realizaciju ovog velikog elektro – energetskog projekta.

"Zadovoljni smo ovim što danas vidimo u TTU-u. Kompanija danas izgleda vrlo respektabilno i spremna je odgovoriti svim zadacima koji se pred nju budu postavljali", rekao je premijer Novalić ističući značajan pozitivan iskorak koji je TTU napravio u protekle dvije godine.

Pozitivnim ocjenama pridružili su se i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

"Zadovoljstvo je vidjeti oko 200 vrijednih ljudi koji rade i ovdje stvaraju novu vrijednost. Približava nam se izgradnja Bloka 7 i drago nam je vidjeti da je TTU u protekle dvije godine dovoljno stabilan da odgovori i najkompleksnijim zadacima koji se pred njega budu stavljali u realizaciji ovog projekta", zaključio je premijer Tulumović. (Tuzlanski.ba)