Foto: Tuzlanski.ba

Povodom 21. marta, Svjetskog dana poezije, u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, održana je priredba sa učenicima osnovnih škola iz Tuzle. Učestvovale su OŠ „Jala“, OŠ „Tušanj“ i OŠ „Brčanska Malta“.

Učenici svih razreda osnovnih škola su imali zadatak da publiku provedu kroz poeziju omiljenih lektirnih djela, u druženju koje je nazvano „Vremeplov kroz lektiru“.

Nastup su otvorili učenici starijih razreda Osnovne škole „Tušanj“, sa svojim nastavnicama Almedinom Ademović i Erminom Radončić, a nastup je pratila i muzička podloga.

Program je nastavljen sa vedrim stihovima koje su nam izrecitovali učenici IV a OŠ „Jala“, sa nastavnicom Amirom Salković. Nakon toga je slijedio niz tačaka, igrokaza i individualnih i grupnih nastupa učenika mlađih razreda Osnovne škole „Brčanska Malta“, koji su sve ovo spremili predvođeni sigurnom rukom nastavnice Zerine Dedajić.

Skoro dva sata je trajalo ovo prelijepo druženje kojim je obilježen Svjetski dan poezije, prvi u nizu datuma posvećenih knjizi i pisanju, koji će se ovog proljeća obilježiti u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla. (Tuzlanski.ba)