Foto: Tuzlanski.ba

Radnici Aide, Dite, Konjuha i Livnice iz Tuzle koji već danima marširaju ka granici sa Hrvatskom, jednoglasno su odlučili da u 9 sati krenu ka granici, jer pojednici iz vlasti koje su zvali da dođu na pregovore, nisu se pojavili, piše Tuzlanski.ba

Prije njihovog polaska, razgovarali smo sa Hasanom Užičaninom, zamjenikom predsjednice ''Aide'' iz Tuzle, koji nam je kazao sljedeće:

''Zahvaljujući građanima Orašja, načelniku i crvenom križu svi radnici su dobro. Sinoć su nas posjetili predsjednik Općinskog odbora DF-a i federalni zastupnik Jasmin Kadić i zastupnica u Skupštini TK-a Lejla Dingić - Alelić, međutim oni koji su trebali doći na pregovore, nisu se pojavili.

U 9 sati krećemo prema granici, tako smo se dogovorili.

Više ne znamo šta će biti iz minute u minut. Ne znamo šta nas čeka. Predstavnik sindikata iz Osjeka nam je dao punu podršku. Ako bi mogli da nam pomognu oni će nam pomoći da pređemo granicu.

Izvarani smo i samo želimo da odemo iz ove države, jer ovdje nema života. Imam 53 godine, imam 18 godina neuvezanog staža, nemam od čega da živim a vodim se da radim u državnoj firmi.

[caption id="attachment_102349" align="aligncenter" width="718"]hasan-radnici-aida Hasan Užičanin[/caption]

Nema bolje zemlje od BiH, nadamo se da će se stvari promijeniti, ali ona je u rukama pogrešnih političara. Ja volim ovu zemlju i za nju sam se borio u ratu, ali iz nje me političari tjeraju. Priča nam Hasan, koji je na put bez povratka ponio zastavu svoje voljene domovine'' - piše Tuzlanski.ba.

(Foto: M. Ahmedić/A. Bajrić)