Foto: Tuzlanski.ba

Posljednje pripreme pred početak nove ljetne sezone na Panonskim jezerima privode se kraju.

Kompleks Panonskih jezera uoči zvaničnog početka sezone odlično je mjesto za odmor, šetnju i relaksaciju. Obzirom na znatno toplije vrijeme već su zabilježeni i prvi kupači.

Sezona u kompleksima Panonskih jezera počinje prvog dana juna, a da će i ove godine biti uspješna govori podatak o više od sedam hiljada prodatih sezonskih ulaznica koje su budući posjetioci mogli kupiti po akcijskim cijenama od januara do sredine marta.

"Ako nas vrijeme posluži, očekujemo oko 380 hiljada posjetilaca" – izjavio jedirektor kompleksa Panonskih jezera Maid Porobić.

Podsjećamo, u subotu, 11. juna na Panonskim jezerima biti će upriličeno svečano otvorenje ljetne sezone, a organizatori su pripremili raznovrstan sadržaj.

Turistička zajednica Grada Tuzla i JP Pannonica d.o.o. Tuzla pozivaju goste i ljubitelje Panonike da svojim učešćem obogate svečani početak Ljetne turističke sezone 2022.

Dana 11.06.2022. godine (subota), sa početkom od 11:00 sati na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli bit će upriličena cjelodnevna zabava za sve posjetitelje. Na sva tri jezera posjetitelji će moći da uživaju u sajamskom-zabavnom-rekrativnom i muzičkom programu.

Muzički program će započeti dan ranije, u petak, 10. juna od 20 sati koncertom velike pop-rock grupe Crvena jabuka , a nastaviće se sutradan 11. juna (subota) večernjim koncertom mlade hip/hop grupe Helem Nejse i mlade reperke Muha. (Tuzlanski.ba)