Foto: Tuzlanski.ba

Predstavnice Zajednice žena HDZ-a BiH Livno "Katarina Kosača", u društvu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića, u petak su posjetile novorođenčad i majke na Ginekološkom odjelu Županijske bolnice u Livnu te su im tom prigodom uručili prigodne darove.

Na odjelu za ženske bolesti i porod Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu prva beba u 2019. godini rođena je 3. siječnja u 3:30 sati. Roditelji dječaka su Ljubica i Ilija Baković iz Tomislavgrada, i novorođeni Ivan im je prvo dijete, priopćeno iz Vlade Hercegbosanske županije.

Na istom odjelu potom su rođene još dvije bebe, a prema riječima šefa Odjela doktora Dražena Vrdoljaka, novorođene bebe i majke dobro se osjećaju i porodi su prošli bez problema.

Inače na Ginekološkom odjelu Županijske bolnice u Livnu 2018. godine rođeno je 337 djece – šest više nego u 2017. godini.

Broj novorođene djece u Livnu i okolici sigurno je i veći s obzirom da su pojedini porodi obavljeni u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Iz Vlade HBŽ-a podsjećaju da je Skupština HBŽ-a u 2018. godine usvojila Odluku o doplatku za djecu do navršene 15 godine života.

Tako je na ime dječjeg doplatka iz županijskog proračuna tijekom 2018. godine za oko 5.850 djece isplaćeno ukupno 1,55 miliona maraka.