Foto: Tuzlanski.ba

Danas je na kompleksu Panonskih jezera upriličena promocija publikacije „Ljetujte na slanim jezerima\"

\"panonicaOva brošura je nastala kao plod saradnje Općine Tuzla i vlasnika ugostiteljskih objekata odnosno smještajnih kapaciteta.

Publikacija „Ljetujte na slanim jezerima\" će vam pružiti apsolutno sve informacije o kompleksu slanih jezera, slapovima, kao i o arheološkom parku.

U brošuri se takođe nalaze informacije o svim značajnijim mjestima i događajima koji će de dogoditi ovog ljeta u Tuzli. Promotor ove publikacije bio je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović koji istako da je u posljednjih mjesec dana kompleks „Panonnica\" posjetilo oko 200.000 ljudi što je za 100.000 posjetilaca više u odnosu na isti period prošle godine.

„Očigledno je da Tuzla postaje turistički centar u regionu, i ove godine su nas posjetili gosti iz drugih zemalja poput: Slovenije, Austije, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske kao i gosti iz nama susdjednih zemalja\" istakao je načelnik Imamović danas na promociji publikacije „Ljetujte na slanim jezerima\"

Medijima se obratio i direktor JKP „Panonnica\" Maid Porobić koji je izjavio da je ova publikacija dio marketinške kampanje kako za Panonnicu tako i za naš grad, te je dodao da bi ovo lako mogla biti najuspješnija sezona do sada. Posjetioci koji u naš grad dolaze iz drugih krajeva će u ovoj brošuri moći pronaći sve informacije vezane za ugostiteljske i smještajne kapacitete.

\"ljetujte

Promociji publikacije prisustvovalo je oko stotinjak ugledanih građana Tuzle iz javnog i političkog života kao i brojni gosti koji su jutros posjetili Panonska jezera.

Tuzlasnki.ba