Novi pokušaj propao: Hoće li BiH ikada dobiti tekst za himnu?
Foto: Tuzlanski.ba

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH početkom juna trebalo bi da razmatra inicijativu za osnivanje nove komisije za izbor teksta himne, koju je pokrenula poslanik SDP-a Nermina Ćemalović

\"parlament\"Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH početkom juna trebalo bi da razmatra inicijativu za osnivanje nove komisije za izbor teksta himne, koju je pokrenula poslanica SDP-a Nermina Ćemalović.

Ona je od parlamenta zatražila da donese odluku kojom će zadužiti Vijeća ministara BiH da putem nadležnog ministarstva osnuje komisiju za izbor teksta himne BiH, piše „Pres RS\".

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Slavko Jovičić rekao je da je inicijativa Ćemalovićeve unapred osuđena na propast, jer njen prijedlog neće biti prihvaćen, a poslanici iz Republike Srpske nikada više neće podržati osnivanje komisije za izbor teksta himne.

„Biću potpuno otvoren. Nikada niko neće moći da napiše tekst koji će odgovarati svima, a da istovemeno u njemu budu Sejdić i Finci. Od toga nema ništa\", istakao je Jovičić.

On je bio član prethodne komisije kada je na konkurs pristiglo 336 tekstova, za koje rekao da je više od 90 posto njih bilo neupotrebljivo.

Tuzlanski.ba