Predsjednik HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je posjetio Avanturistički park Peć-Mlini u općini Grude.

Nova avantura: Dragan Čović isprobao najduži zipline u BiH
Foto: X.com | Dragan Čović probao zipline

Dragan Čović je naglasio kako park svakodnevno bilježi nove uspjehe.

"Ovaj park je, pored prelijepog prirodnog blaga, dom najdužem zip lineu u BiH i nosi važnu ulogu kako za lokalno stanovništvo tako i za turizam i naslijeđe cijele BiH", poručio je Čović.

Kako se vidi na fotografijama objavljenoj na društvenoj mreži X, i sam Čović je odlučio da isproba vožnju na najdužem zip lineu u BiH.

Kako se navodi zipline je postavljen duž gotovo cijelog parka i polazi sa brda Petnjik iznad Peć Mlina. Polazna sajla je dužine 610 metara te se kreće maksimalno zabilježenom brzinom od 62 km/h. Sajla koja vraća na početnu tačku duga je 450 metara uz maksimalnu brzinu kretanja od 54 km/h.

Ukupna dužina sajli od nešto više od 1 kilometra čini ga najdužim ziplineom u Bosni i Hercegovini.

Zipline je opremljen najsigurnijom i najsuvremenijom opremom koja se trenutno može naći na tržištu te je cjelokupan park građen po EU standardu EN 15567-1.

Avanturistički park Peć Mlini, smješten uz izvor rijeke ponornice Tihaljine u Drinovcima kod Gruda, posjetiteljima nudi iskustvo istraživanja prirodnih ljepota i kulturne baštine, a najveća atrakcija parka je Ravlića pećina koja svojom ljepotom i bogatom poviješću privlači brojne turiste iz svih krajeva svijeta.