Noć ideja u Tuzli
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje građana "Multi", uz podršku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, organizuje debatno takmičenje pod nazivom "Noć ideja".

noc-ideja-tuzlaCilj ovog takmičenja je da na jednom mjestu okupi mlade umove sa područja Tuzlanskog kantona kako bi akademski raspravljali o trenutnim problemima kantona, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini. Shodno navedenom, organizatori su izabrali aktuelan set tema:

Nezaposlenost mladih u Bosni i Hercegovini;

Problem korupcije i nepotizma;

Pitanje propalih privatizacija.

Takmičari će imati priliku raspravljati o datim temama u noćnim terminima 23.12. i 24.12.2014. godine i to u prostorijama Ekonomskog fakuteta Univerziteta u Tuzli.

Svaki od debatnih timova će prethodno proći kroz edukativne seminare na zadatu temu. Pored učesnika, predviđeno je da događaju prisustvuje oko 200 studenata zainteresovanih za praćenje debata.

Najbolji debatni tim će osvojiti putovanje u Njemačku, tačnije Berlin, na najveću "European Students For Liberty" konferenciju, koja će se održati u aprilu naredne godine. Članovi drugoplasiranog tima osvajaju tablet računare, dok će svaki od učesnika debata osvojiti paket knjiga. Za prisutne gledaoce debata obezbjedili smo niz vrijednih nagrada.

Ukoliko želite prisustvovati ovom izvanrednom događaju u svojstvu publike, prijavite se OVDJE.

(Tuzlanski.ba)