Foto: Tuzlanski.ba

Nakon velike jelke, svjetleće fontane i drugih dekorativnih rekvizita uposlenici JKP ‘Saobraćaj i komunikacije’ danas su nastavili sa aktivnostima novogodišnjeg ukrašavanje Tuzle.

Naime, danas je na Trg slobode instalirana "svjetleća zimska kupola" koja će uz već postojeću dekoraciju dodatno uljepšati predpraznični ambijent.

Brojne svjetleće dekoracije već su postavljene na još nekoliko lokacija u užem gradskom jezgru čima najavljena sada već tradicionalna manifestacija “Zima u Tuzli” u sklopu koje će kao i prethodnih godina biti postavljene, mobilne kućice sa brojnim raznovrsnim sadržajima.

Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ počinje 09. decembra i trajati će mjesec dana odnosno do 08. januara 2023. godine.

Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla, su za ovu manifestaciju obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg otvaraju koncertom Ilme Karahmet.

Podsjetimo, u novogodišnjoj noći građane Tuzle ali i sve one koji odluče dočekati Novu 2023. godinu u Tuzli na Trgu slobode zabavljat će bend Zabranjeno pušenje, a u dnevnom terminu tradicionalno bit će proslavljena i Dječija nova godina. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Vezano | Tuzla: Ukrašena jelka prava atrakcija na Trgu slobode

Vezano | Zimska fontana zablistala punim sjajem na Trgu slobode