Naša stranka: Mioković je dokazani profesionalac i patriota
Foto: Tuzlanski.ba

Povodom posljednje sjednice Predstavničkog doma saopćenjem se oglasila Naša stranka, u kojem je istakla da je Dragan Mioković iz te stranke, koji je imenovan na mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dokazani profesionalac i patriota koji se pokazao i kao kvalitetan zastupnik a pogotovo u svom radu kao predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma.

Iz Naše stranke Miokoviću su poželjeli uspješan rad na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

- Prije njega dužnost predsjedavajuće obavljala je Mirjana Marinković-Lepić, također iz Naše stranke, koja je, nažalost, iz zdravstvenih razloga podnijela ostavku još u septembru prošle godine. Čestitamo joj što je unatoč teškim okolnostima uspjela obavljati svoje dužnosti kao predsjedavajuća u ostavci i kao zastupnici želimo joj uspješan nastavak rada. Posebno smo ponosni na činjenicu da je bila prva žena na poziciji predsjedavajuće Predstavničkog doma - istakli su iz Naše stranke.

Vezano | Dragan Mioković imenovan za novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH 

Na posljednjoj sjednici imenovan je i sudija Ustavnog suda BiH što je, s obzirom na činjenicu da Ustavni sud već dugo nije bio u punom sastavu, važan korak ka osiguranju njegove funkcionalnosti. Na sjednici su izglasana i brojna druga jednako važna imenovanja, ali usvojeni su i za građane brojni važni akti.

Posebno ističu Strategiju za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici za period 2024. - 2027. godine. Uvjereni smo da uskoro možemo očekivati veće unapređenje zakonskih rješenja kad su femicid i nasilje u porodici u pitanju, te oštrije kazne za počinitelje. Nasilje u porodici pošast je koja je posljednjih godina uništila ogroman broj života. Mislimo tu i na ubistva, pogotovo femicid, ali i na preživjele žrtve nasilja koje žive s traumama, saopćeno je iz Naše stranke.