Mozzart i ove godine uz mališane iz SOS dječija sela BiH
Foto: Tuzlanski.ba

Kupovinom više od 500 čestitki, koje su oslikali mališani iz SOS dječija sela BiH, ova kompanija pridružila se misiji da 218 djece bez roditeljskog staranja ima topli dom.

Kompanija Mozzart i ove godine uključila se u humanu misiju udruženja SOS dječija sela BiH “Topli dom za svako dijete”.

Kupovinom više od 500 čestitki, koje su u ovom udruženju osmislili i oslikali zajedno sa mališanima, regionalni lider u igrama na sreću, dao je svoj doprinos cilju da 218 djece bez roditeljskog staranja ima topli dom.

Projekat implementira Udruženje SOS dječija sela Bosna i Hercegovina, a djeci je moguće pomoći kupovinom čestitki koje su svojoj kreativnošću i bogatom maštom oslikali. Originalne čestitke sa motivima novogodišnje jelke, irvasa, porodice, Djeda Mraza i Snješka Bijelića nastale su kombinacijom otisaka prstiju njihovih ručica, pečata od krompira, crteža i kontura.

Kako bi pomogli kreativnim mališanima, u kompaniji Mozzart odlučili su se na kupovinu više od 500 čestitki. Sva sredstva od kupovine namjenjena su obezbjeđivanju uslova da djeca bez roditeljskog staranja djetinjstvo provedu u krugu SOS porodice.

-Kada smo vidjeli koliko je naša prošlogodišnja donacija usrećila članove Udruženja SOS dječija sela, a posebno mališane, odlučili smo da im i ove godine pružimo podršku. Zauzvrat smo dobili prekrasne novogodišnje čestitke koje ćemo, s radošću, slati našim partnerima i prijateljima. Najvažnije nam je da naša pomoć ide u prave ruke- za topli dom za mališane iz BiH– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović.

Regionalni lider na polju priređivanja igara na sreću je u godini na izmaku, kroz brojne društveno-odgovorne akcije, pomagao udruženja, organizacije i ustanove koje se bave brigom o najmlađima.

Uputili su stotine donacija brojnim zdravstvenim, obrazovanim i kulturnim ustanovama, te velikom broju sportskih klubova sa kojima su sklapali i sponzorstva. Iz ove kompanije poručuju da će svoju plemenitu misiju nastaviti i iduće godine.