Foto: Tuzlanski.ba

U fabrici namještaja, madraca i spužve Zaharex kod Srebrenika u mjestu Ježinac sinoć je izbio veliki požar koji su vatrogasci tokom noći stavili pod kontrolu.

U ovom događaju osim velike materijalne štete nije bilo povrijeđenih osoba. Vatru u unutrašnjosti objekta u nekoliko navrata pratile i detonacije.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u akciji gašenja požara osim Profesionalne vatrogasne jedinice iz Srebrenika učestvovale su ekipe i PVJ Tuzla, PVJ Lukavac i PVJ Gradačac.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva TK, a uviđaj će na mjestu izbijanja požara će biti obavljen danas nakon ćega bi trebao biti poznat i uzrok.

Iz Zaharexa gdje je zaposleno oko 150 radnika navode da je u požaru uništena kompletna fabrika te da je pričinjena šteta u milionskom iznosu.

Osim nekoliko tehničkih intervencija vatrogasne jedinice na području TK imale su i još dvije ntervencije na gašenju požara i to na području Grada Gračanica gdje je u naselju Varoš gorjelo privatno motorno vozilo.

Također na području općine Lukavac vatrogasci su gasili požar na privanom stambenom objektu u naselju Prokosovići. Svi požari su lokalizirani i ugašeni. (Foto: Radio Srebrenik)