Mektić poručio: Ovo je skup ojađenog naroda
Foto: Tuzlanski.ba

Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić održao je svoj govor na današnjim protestima ispred zgrade Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH, kazavši, između ostalog, kako zahtijeva da visokopozicionirani koji su "uhvaćeni" u korupciji treba da budu sankcionisani.

- Prvo treba da se krene od Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH. Molim vas da ovaj skup ne doživaljavamo i ne promovišemo kao nacionalistički, već skup ojađenog naroda. Visoko sudsko tužilačko vijeće BiH je postao politička i koruptivna institucija u ovoj državi - rekao je ministar Mektić u govoru pred zgradom Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH.

Podsjećamo, građani traže ostavku čelnika Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH, zbog, kako kažu, umiješanosti u koruptivne radnje i dugogodišnjeg nerada u brojnim slučajevima, poput smrti mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Demonstrantima se pridružio i poslanik Narodne skupštine Republike Srpske iz Banje Luke, Draško Stanivuković, te poznati bh. glumac Emir Hadžihafizbegović. (Tuzlanski.ba)