Foto: Tuzlanski.ba

Tuzla je na radost brojnih građana proteklih dana dobila obnovljenu Gradsku ulicu, koju čine novo šetalište, odmorište, savremena rasvjeta, obnovljene fasade... Ljetni dani su u znaku Panonskih jezera, brojni turisti svakodnevno se oduševljavaju oazom slanog okusa uz obećanje da će se ponovo vratiti u Tuzlu. Međutim, istovremeno na redakcijski mail portala Tuzlanski.ba stižu i kritike zabrinutih sugrađana, nimalo lijepi prizori koje prenosimo u nastavku.

Šetalište na Sjenjaku kao i šetalište u Slavinovićima uz Jalu je dosta mračno, tek nekoliko svjetiljki razlog je zbog čega ovaj dio nije u potpunoj tami. Čitateljka portala Tuzlanski.ba u svojoj foto kritici navodi žaljenje zbog čega ovaj dio grada izgleda uistinu jezivo godinama unazad, te navodi da treba imati hrabrosti u noćnim satima prošetati duž šetališta.

setaliste-tuzla-sjenjak

- Tokom mjeseca ramazana upravo sa ovog mjesta, top je označavao kraj posta. Ovako danas izgleda mjesto sa kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na naš grad. Kicelj je zapušten u potpunosti, smeće se ne odvozi nikako, stvorena je mala deponija koja u ljetnim danima užasno smrdi, trava se nikako ne kosi, ukoliko ste imali namjeru da u ljetnim danima prošetate do Kicelja, naš savjet je da to ne činite, za Tuzlanski.ba navode stanovnici koji žive u ovom dijelu grada.

kicelj-smece-tuzla

Posljednja kritika odnosi se na smeće koje se već danima nalazi u koritu Jale i koje će prilikom prvog jačeg pljuska i povećanja vodostaja nestati, nažalost na način kakav niko ne želi, stoga građanin Tuzle koji je zabilježio ovu fotografiju moli nadležne Komunalne službe da reaguju na vrijeme i uklone nagomilano smeće iz korita.jala-smece-tuzla23

Građani koji će detektovati problem, medij koji će apelirati i nadležne službe koje će nadamo se u kratkom roku reagovati, najbolji su način da zajedno grad učinimo ljepšim, čistijim i boljim za život svih građana Tuzle i onih koji posjete grad soli.   (Tuzlanski.ba)