Otvorena politička pitanja poput Izbornog zakona Bosne i Hercegovine bit će jednako važna u cjelokupnom procesu implementacije šireg seta evropskih zakona i normi, naglasila je Krišto.

Krišto razgovarala sa Sattlerom: Potrebno nastaviti dinamiku i kontinuitet reformskih procesa
Foto: Vijeće ministara BiH

Predsjedavajuća Savjet ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i posebni predstavnik Evropske unije u BiH Johann Sattler susreli su se danas u Sarajevu, pri čemu mu je Krišto zahvalila za odličnu saradnju, naglasivši njegovu ulogu kao specijalnog predstavnika EU-a koju je imao na evropskom putu BiH.

Sattler napušta poziciju šefa Delegacije EU u BiH te je današnji susret bio oproštajne prirode.

„Dijalog i predanost radu Vijeća ministara i predstavništva EU-a u BiH pokazali su se kao važan okvir saradnje da Bosna i Hercegovina dođe do historijskog zelenog svjetla za otvaranje pregovora, kao ključnog preduvjeta prema punopravnom članstvu u EU-u“, saopšteno je iz Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Dodaje se da je na današnjem sastanku istaknuto da reformski procesi koje je aktuelni sastav Savjeta ministara, na čelu s predsjedavajućom Krišto, započeo moraju nastaviti dinamiku i kontinuitet.

„Otvorena politička pitanja poput Izbornog zakona BiH bit će jednako važna u cjelokupnom procesu implementacije šireg seta europskih zakona i normi“, izdvojila je Krišto koja je Sattleru poželjela sreću i uspjeh u nastavku diplomatske karijere.