Foto: Tuzlanski.ba

U proteklih 48 sati na području Grada Tuzla dogodilo se nekoliko saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Uzroci sudara prema policijskom izvještaju uglavnom su nedovoljno rastojanje između vozila, neprilagođena brzina kao i klizav kolovoz.

Nešto prije 13 sati na raskrsnici u neposrednoj blizini Livnice čelika dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj srećom nije bilo povrijeđenih osoba. U nesreći su učestvovali pmv Fiat i dostavno vozilo Cady. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici PU Tuzla.

Skoro u isto vrijeme u blizini TC Konzum došlo je do kontakta između dva putnička motorna vozila, nije bilo veće materijalne štete.

Danas takođe oko 14:30 sati na Šićkom Brodu iz za sada nepoznatih razloga dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je pričinjena materijalna šteta. Naime došlo je do sudara između putničkih motornih vozila Mercedes i Škoda Octavia, saobraćaj na ovoj dionici puta bio je odvijan otežana za vrijeme obavljanja uvuđaja od strane službenika MUP-a TK.

Jučer tačno u podne na raskrsnici Brčanska Malta taxi vozilo je udarilo u zadnja desna vrata jednog putničkog automobila, na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba kao ni veće materijalne štete. (Tuzlanski.ba)