Kaleidoskop: Dolaze najbolji bendovi, ulaz besplatan (AUDIO)
Foto: Tuzlanski.ba

Tuzla postaje značajna lokacija na festivalskoj mapi regiona

\"pressOd 23. do 30 jula 2012., Tuzla je domaćin četvrtog po redu Međunarodnog festivala umjetnosti mladih – KALEIDOSKOP. Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su prezentiranii detalji vezani za organizovanje ovogodišnjeg festivala. Kako je istaknuto, obimne pripreme za organizaciju ovogodišnjeg festivala započete su u januaru ove godine. Rezultat rada resornih općinskih službi, ali i velikog broja volontera koji su dali svoj doprinos u organizaciji festivala, jeste do sada najsadržanija manifestacija ove vrste, uz učešće velikog broja umjetnika iz regiona.

Ovogodišnji festival biće otvoren 23. jula izložbom fotografija Milomira Kovačevića Strašnog, u Ateljeu Ismet Mujezinović, s početkom u 21:00 sat, nakon čega će se, tokom osam dana, nizati bogati umjetnički sadržaji za svačiji ukus.

Međutim, najveća pažnja ove godine poklonjena je muzičkom dijelu programa, pa će se tako svim posjetiteljima festivala predstaviti grupe i izvođači kao što su Edo Maajka, Frenkie, The Beat Fleet, Partibrejkersi, Zoster, Majke i mnogi drugi. Zanimljivo je i to da su i ove godine kao i prethodnih drugih u planiranju sadržaja festivala prihvaćene ideje mladih Tuzle, kojima je, najvećim dijelom, ovaj festival i namijenjen.

Izjava načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića:


Jedan od ciljeva festivala Kaleidoskop jeste i promocija kulturnog turizma grada, a svaki festival koji na jedno mjesto dovede ovako veliki broj kvalitetnih imena iz svijeta umjetnosti, svakako zaslužuje visoko mjesto na festivalskoj mapi regiona.

Tuzlanski.ba