Još uvijek teška situacija u Bijeljini, Šekovićima, Šamcu i Doboju
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon poplava u Republici Srpskoj (RS) teška situacija je i dalje u Bijeljini, Šamcu, Šekovićima i Doboju koji je najviše stradao, ocijenio je danas vršilac dužnosti direktora Uprave Civilne zaštite Veseljko Elez.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da smatra da se uskoro prelazi u drugu fazu koja dolazi i koja je mnogo teža od prethodne.

''Ta druga faza je mnogo lakša kada je riječ o životima ljudi, ali mnogo teža u organizaciji sistema i zato mislim da trebamo sve subjekte staviti u funkciju kako bi prevazišli ovaj problem'', smatra Elez.

U Doboju, Bijeljini i Šamcu još se sanira situacija nakon poplava, a u Šekovićima je problem veći broj klizišta koja ugrožavaju oko deset stambenih objekata iz kojih je evakuisano dvadeset osoba.

Po podacima Civilne zaštite RS u općini Šamac i dalje su poplavljeni dijelovi grada Jugovići, Duga i ulica Prote Nenadovića, a stanovništvo je evakuisano.

U Bijeljini je stanje na Dašničkom nasipu stabilno i nastavlja se dalje praćenje situacije. U toku je evakuacija preostale stoke u poplavljenom području uz rijeku Savu, kao i prikupljanje uginule stoke.

U Doboju klizište u naselju Cerovica ugrožava stambeni objekat i pomoćne objekte, prenosi portal Radiosarajevo.ba.