Inspektori u jednom danu otkrili 33 neprijavljena radnika
Foto: Tuzlanski.ba

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je danas da je 20. juna  2017. godine izvršila ukupno 157 inspekcijskih nadzora kojim su  bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U ovoj aktivnosti inspektori Porezne uprave otkrili su  33 neprijavljena radnika, 33 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 4 objekta u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 5 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj. Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanje neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 19 objekata i izdato 78 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 242.900 KM.

Porezna uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja. (Tuzlanski.ba)