Biraj stranku, biraj tri političarke/političara unutar jedne stranke, obećaj rodbini, ne zamjeri se sa prijateljima, ispoštuj komšiju, ali misli i na svoje principe, budućnost i ono za šta se ljudski zalažeš.

Foto: Platforma za progres | Lokalni izbori 2024.

Od izbora svako očekuje da ima izbor, mogućnost da bira nesputano i bez uticaja no izbori koji na slijede upućuju na sasvim drugu realnost.

Biraj stranku, biraj tri političarke/političara unutar jedne stranke, obećaj rodbini, ne zamjeri se sa prijateljima, ispoštuj komšiju, ali misli i na svoje principe, budućnost i ono za šta se ljudski zalažeš.

I onda tako ‘rastrgan’ na sve strane prosječan glasač u Tuzli shvata da od neograničene mogućnosti izbora dobija ograničenost razmjera "po Šmitu".

Toliko naših sugrađana od izbora bježe birajući da izborni dan provedu negdje drugo, na jednodnevnom izletu van granica BiH i tako "kupe svoj mir" od svih koji su ih zatrpavali SMS porukama da su baš oni njihov najbolji izbor.

Nevelika izlaznost uveliko kuca na naša izborna vrata, a to je najlošiji izbor! Naš glas treba da se čuje! Ne budite pasivni, ne birajte pasivne!

Na listama unutar svake stranke ima kvalitetnih imena, lima judi koji su svojim djelovanjem i integritetom pokazali da znaju, umiju i žele biti partneri sa građanima! Birajte takve! Birajte one koji mandat neće prespavati iako se sada kunu da nam donose prosperitet na svakom koraku! Birajte zrelo i mudro! Birajte, baš birajte!

Znamo da su otvorene liste ono što bi svi voljeli pa da od silnih imena sami odaberemo sastav Gradskog vijeća! Najpoštenije i najbolji odraz volje naroda! Dragi gospodine Šmit, naredni put nam skrojite takve izborne mogućnosti! Ove sa po tri naj naj kandidatkinje/kandidata unutar stranke posvađaše i glasače i političare međusobno.

Sada na ovim izborima imamo, ne samo međustranačka prepucavanja, već i pojačana unutarstranačke svađe i kombinacije! Hoćemo da građani mogu izabrati 31 vijećnika - tek onda imamo istinsku demokratiju.

Obećavamo da su otvorene liste ono za šta ćemo se kao predstavnici vlasti u budućnosti, u ime Platforme za progres zalagati i istrajavati! To će biti istinski odraz građanske volje, a mi građanima ne nudimo ništa što ne umijemo realizovati!

Zato smo mi oni čije programe uvijek možete pratiti i sa nama ih kreirati. Tako smo radili do sada, a evo i kako planiramo dalje…

Kandidati i kandidatkinje Platforme za progres Tuzla: