Početak je nove radne sedmice, ali i sezona godišnjih odmora, pa se tokom dana očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i u gradskim zonama, ali i na putevima koji vode ka jugu zemlje.

Gužve na graničnim prelazima: Apel vozačima da prave pauze i unose dovoljno tečnosti
Foto: Ilustracija

Tako je na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Osoje, Deleuša i Hum pojačana  frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine uz duža zadržavanja i stvaranje kolona, a  na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Gužve stvaraju i aktuelni radovi na sanaciji kolovoza širom zemlje.

Još nekoliko dana traju radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina, zbog čega je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

I dalje na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Od danas do 18. jula godine, zbog izvođenja neophodnih radova, u vremenu od 07 do 18 sati obustavljat će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-442 Hadžići-Igman-Krupac (od priključka za Trnovo, Pendičiće, Dejčiće i Lediće do granice entiteta).

''Molimo vozače da tokom putovanja u najtoplijem dijelu dana prave češće pauze i da unose dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni, držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Molimo i bicikliste, motocikliste, korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise'', apeluju iz BIHAMK-a.