Predsjednik NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković pozvao je opet lidere SDA i DF-a, Bakira Izetbegovića i Željka Komšića na TV duel.

Konaković pozvao Izetbegovića i Komšića na TV duel: Skrivanje  će samo potvrditi ono što već znamo
Foto: Fena

Elmedin Konaković pozvao je ponovo lidere SDA i DF-a, Bakira Izetbegovića i Željka Komšića na TV duel, kako bi se raspravilo o tome ko je izdao interese države i SNSD-u i HDZ-u, te bespotrebno prepustio neke ključne pozicije.

"Zašto bismo ljude koji lažu i znaju da lažu trebali ubjeđivati šta je istina? Zašto bismo onima koji žele da vjeruju u laž jer je to lakše od spoznaje šta su ovoj zemlji uradile te stranačko/interesne horde pokušavali otvoriti oči? Zašto bismo onima koji za sebe kažu da su vjernici, lažu i znaju šta u vjeri znači laž, pričali o vjeri?", upitao je Konaković na svom Facebook profilu. 

Nakon toga je objavio spisak laži i spinova koje širi koalicija SDFA.

- SNSD je u prošlom mandatu imao 4 ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH, a naša strana 3. Uspjeli smo vratiti jedno i sad mi imamo 4, a SNSD 3.
- Važne institucije bile se neravnomjerno raspoređene i omjer je bio 14/11/11 u korist predstavnika iz bh. entiteta RS.
Vratili smo to na 12/12/12. (Iako se postavlja opravdano pitanje zašto su ikad “zaštitnici” pristali na 1/3 kad popis tako ne govori?)
I tu smo trgovinu “zaštitnika” popravili.
- HDZ u Vladi FBiH po prvi put ima 5 ministarskih pozicija, ranije su imali 6.
Laž je da u je oblasti sigurnosti bilo koja pozicija na kojoj je bio kadar Bošnjak imenovan neko drugi, i druge. 

Podsjetio je i da su otkriveni štetni policijski sporazumi koji slabe državu, a jačaju entitete. 

"Pozivam još jednom Bakir Izetbegović i Željko Komšić da javno pred kamerama prođemo svaku od tema i da ljudi čuju istine. Skrivanje i bježanje od sučeljavanja samo će potvrditi sve što već znamo. Sve vas još jednom pozivam da provjerite svako navod i uporedite sa lažima koje slušate, gledate i čitate svaki dan iz mašinerije laži kojom rukovode SDA/DF/SBiH lideri i drugi kadrovi", zaključio je Konaković.