Grad Tuzla bez dočeka Nove godine na otvorenom
Foto: Tuzlanski.ba

Posljednih godina Tuzlaci su bili uskraćeni za doček Nove godine na otvorenom. Pokucali smo na vrata gradonačelnika potraživši odgovor na pitanje da li će slična situacija zateći građane Tuzle i ove godine.

trg-slobode-ng1 „Nećemo organizirati doček na otvorenom, nemamo novca, potrošili smo gotovo šest miliona maraka za zbrinjavanje unesrećenih, sada dijelimo novac i zemljište onima čije su kuće potpuno uništene ili čije su kuće oštećene, a takvih je 1000“ - kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Gradska vlast ekonomično raspolaže budžetom, a novca za slavlje na otvorenom za sada nema. Gradonačelnik Imamović ističe da samo veliki gradovi poput Sarajeva, još uvijek mogu izdvojiti pozamašnu svotu novca za organizaciju dočeka na otvorenom. Također ističe da nema ništa protiv ukoliko bilo koja neovisna firma želi u sopstvenoj režiji organizovati najluđu noć u godini na otvorenom.

„Što se tiče zimskih sadržaja, imat ćemo odgovarajuće sajmove. Grad smo počeli kititi za Bajram, to se odnosi i na predstojeći katolički Božić, Novu godinu i na predstojeći pravoslavni Božić, ali to je onaj mobilijar koji u gradu imamo“ - dodaje graedonačelnik.

Ove zime ćemo se ponašati ekonomično, jer je i grad i zemlja u velikoj ekonomskoj krizi- poručio je gradonačelnik Tuzle.

(RTV Slon)