Djevojčica izliječena od raka napisala knjigu poezije "Stihovi mog srca"
Foto: Tuzlanski.ba

Knjiga poezije "Stihovi mog srca" koju je napisala trinaestogodišnja djevojčica iz Gračanice izliječena od raka, trebala bi biti izdata do kraja ovog mjeseca, najavljeno je iz Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti s područja Tuzlanskog kantona "Pipol".

Knjiga je nastala tokom dugotrajnog bolničkog liječenja, transplantacije matičnih ćelija u Turskoj i kućne izolacije koja je uslijedila nakon transplantacije, tokom koje je djevojčica Lejla pisala pjesme koje su joj bile jedina okupaciona terpija tokom borbe s rakom.

U pjesmama otkriva svoje tuge, čežnje, želje, priča o ljudima koje je susrela na tom putu, a istovremeno čak i u najtežim momentima pronalazi sitne razloge za radost i sreću, koje na duhovit način opisuje u svojim pjesmama.

Promocija knjige "Stihovi moga srca" uslijedit će u oktobru na području Tuzlanskog kantona a nakon toga i na području BiH.

Najava knjige je jedna od završnih aktivnosti u sklopu kampanje "Zlatni septembar | Gold september" koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, saopćeno je iz Udruženja "Pipol".

Knjiga poezije jedna je od aktivnosti koja se realizira u sklopu projekta "Svjetlo nakon mRAKa" čiji je generalni pokrovitelj Grad Tuzla.