Foto: Tuzlanski.ba

Tuzla se zabavila, slavila i stvarala na "Block Sunday"

U nedjelju Tuzla je postala epicentar mladih, dobre zabave, kvalitetne muzike, druženja, ukusnog roštilja i zajedništva - "Block Sunday" u saradnji s Cafe Sloboda organizovao je CAT Bosna i Hercegovina uz podršku NATO štaba Sarajevo.

"Block sunday" svojio je srca i pružio nezaboravan dan za sve generacije.

Događaj su svečano otvorili gradonačelnik Tuzle, gospodin Zijad Lugavić i Brigadna generalica NATO-a, Pamela McGaha.

"Danas smo htjeli da vam pokažemo drugu stranu NATO-a od one o kojoj možete čitati u novinama ili gledati na TV-u. Mi pokušavamo učiniti život boljim za buduće generacije."

Prisutni su imali priliku sudjelovati u različitim aktivnostima koje su obogatile njihovu nedjelju. Djeca su uživali u radionici "Urbane majice" sa lokalnim umjetnikom Vanjom Stankićem gdje su iskazali svu svoju kreativnost, dok je ekipa iz "Kiki Klaun" crtala osmjehe na licima najmlađih posjetitelja face paintingom.

Ljubitelji dobre muzike uživali su uz DJ Shadow kid, a Rock bend "CHEIF" iz Breze donio je nevjerojatnu energiju svojim izvedbama EXYU hitova.

Osim toga, posjetitelji su mogli uživati u ukusnom roštilju, te sudjelovati u raznim društvenim igrama. Atmosfera je bila ispunjena dobrom energijom, što je i bio cilj ovog događaja.

Ovaj događaj predstavlja potvrdu snage zajedništva i radosti koju možemo stvoriti kad se udružimo.

Ostajemo predani našoj misiji promicanja pozitivnih promjena u zajednici i veselimo se budućim događajima gdje ćemo zajedno slaviti, učiti i rasti.