Panonska jezera i ove godine domaćin su Internacionalnih moto susreta, Bike fest Panonika, koji traju do 8. septembra održavaju se punih 10 godina.  

Bike Fest Panonika Tuzla: Internacionalni susreti u gradu soli okupili nekoliko hiljada motorista
Foto: Panonika Tuzla

Cilj moto sureta jeste da okupi veliki broj simpatizera ovog vida rekreacije koji su podstaknuti velikom ljubavlju prema motociklima, moto kulturi i željom za druženjem. Neizostavan, tradicionalni dio moto susreta je i moto defile ulicama Tuzle.

"Srce nam je puno što napravimo ovako nešto za cijeli grad, tu su gosti sa cijelog Balkana i iz Evrope. Prezadovoljni smo koliko manifestacija raste, jer smo dobri domaćini kako dolikuje bajkerskom duhu. Prošle godine je bilo 5.000 motorista, ovaj put očekujemo i 30% više, tako da svake godine je organizacija pravi izazov", Almir Toromanović, predsjednikom MK Tuzla 

Nakon pjena partija i ručka, na programu su od 16-18h su bajkerske igre. Od 17-19 je podrška "Buka motora protiv šutnje o ALS-u" koja počinje od 19:00 sati a u večernjim satima slijedi muzički program gdje će nastupiti Plavi ptičić, Divlje jagode i Infuzija.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.