Bakir Hadžiomerović: ,,Dozvolite mi da se pretvorim u drugo agregatno stanje i da se isparim sa ekrana'' (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem donio je nove zanimljive priče i vijesti, a u dijelu emisije koji nosi naziv ,,CKSK - Centralni komitet saveza komunista'' pričao je Bakir Hadžiomerović, novinar i bivši kandidat za predsjednika BiH.

Hadžiomerović je na početku izlaganja pričao o sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, koja je prekinuta 13 minuta prije ponoći i neće biti nastavljena do decembra ove godine. Bakir je nastavio izlaganje temama o penzionerima, demobilisanim borcima i mladima, koji sve više odlaze iz BiH.

,,Nedavno je u Sarajevskom SARTR-u odigrana predstava ,,JEDVANOSIMSOBOAKALOMISTOBO'', u režiji Aljoše Kurta. U toj lucidnoj teatorskoj majstoriji nezaposlenog diplomiranog pravnika brutalna vlast uspije ubijediti da svoj očaj i naslagane probleme pokuša riješiti samoubistvom. Nakon što uništeni mladi čovjek taj prijedlog prihvati, on od vlasti traži posljednju želju, da ga sahrane u Njemačkoj. Zbog te scene bilo bi odlično ovu predstavu odigrati ispred zgrade institucija BiH na Marijin Dvoru ili u državnom Predsjedništvu, možda bi tada našim političarima došlo iz zadnjice u glavu'', bio je otvoren Hadžiomerović. (A.P. | Tuzlanski.ba)