Beba je, kako je ranije istaknuto, tokom poroda medicinskom radniku ispala na pod, prilikom čega je zadobila povrede u predjelu glave.

Babica i ginekolog oslobođeni optužbe za pad bebe u Foči
Foto: Facebook | UB Foča

Osnovni sud u Foči danas je oslobodio babicu Biljanu Kulić i specijalistu ginekologije i akušerstva Vladimira Čančara, optužene za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći novorođenčetu iz Trebinja koje je nakon poroda palo na pod u Univerzitetskoj bolnici u Foči, potvrdio je za N1 Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Portparol Srđan Vukanović najavio je žalbu na presudu.

“Tužilaštvo, naravno, nije zadovoljno odlukom i kada dobijemo pismenu otpravku prvostepene presude, iskoristit ćemo zakonsko pravo i uložit ćemo žalbu”, kazao je za N1.

Podsjetimo, Čančara i Kulić je Tužilaštvo teretilo za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Beba je, kako je ranije istaknuto, tokom poroda medicinskom radniku ispala na pod, prilikom čega je zadobila povrede u predjelu glave. Navedeno je da je prisustvovalo više osoba, ali da u tom momentu nisu adekvatno odreagovali.

Slučaj je 20. augusta 20223. godine policiji prvo prijavio dežurni ljekar Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu.

Policiji je rekao da je u KCUS dovezeno novorođenče sa povredama u predjelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Istog dana od strane oca novorođenčeta, prijavljen je nesavjesan rad ljekara u Univerzitetskoj bolnici Foča. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći”, rekli su tada u PU Foča.