U ulici Zvonka Cerića, koja se nalazi u Mjesnoj zajednici Kreka, nedavno je završena rekonstrukcija i asfaltiranje puta u dužini od 500 metara.

Asfaltiran put u Mjesnoj zajednici Kreka: Projekat od značaja vrijedan skoro 300 hiljada KM
Foto: Grad Tuzla

Ova značajna infrastrukturalna investicija, koja je poboljšala kvalitet i sigurnost saobraćaja, ukupno je koštala 298.795,00 KM. Sredstva za ovaj projekt obezbijeđena su iz Budžeta Grada Tuzla.

Projekat je značajno unaprijedio kvalitet saobraćaja na ovoj dionici.

''Proširili smo put, čime smo obezbijedili sigurniji i kvalitetniji protok saobraćaja. Većina građanki i građana koristi ovaj putni pravac za izlazak iz Tuzle prema Husinu i dalje prema Sarajevu, što čini ovaj infrastrukturni projekt izuzetno značajnim," izjavio je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Građani i građanke ove mjesne zajednice su izrazili zadovoljstvo zbog realizacije projekta, ali i ukazali na potrebu za daljim infrastrukturnim poboljšanjima. Jedna od njihovih glavnih želja je izgradnja trotoara uz ovaj put, što bi dodatno povećalo sigurnost pješaka.

Osim toga, stanovnici su izrazili interes za nastavak sanacije puta koji vodi od prijevoja, gdje je ranije bilo klizište, pa sve do samog Husina.