Preminula je nakon tragične nesreće 21. augusta.

Tragična smrt mlade gimnastičarke: Htjela se fotografisati pa pala s 80 metara visine?
Foto: Instagram

Preminula je Natália Štíchova (23), jedna od najperspektivnijih čeških gimnastičarki, pišu tamošnji mediji.

"S dubokom tugom javljamo da nas je nakon tragične nesreće zauvijek napustila naša divna prijateljica, gimnastičarka, reprezentativka i trenerica Natálka Štíchová. Svoju borbu za život izgubila je 21. augusta u 5:30 ujutro," objavio je klub TJ Sokol Příbram na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cgw8w02MLIW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bdd53029-19e1-442c-ad0c-b9d5137f2e4e&img_index=1[/instagram]

"Natálka je razveseljavala sve oko sebe tokom cijelog svog kratkog života i upravo ćemo je tako zauvijek pamtiti. Cijeloj porodici i bliskim prijateljima izražavamo duboku žalost i šaljemo puno snage i podrške. Za odavanje počasti našoj Natálki možete doći zapaliti svijeću direktno kod naše sokolane", dodali su.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce_j1wDMcNf/[/instagram]

"Pala je s oko 80 metara visine. Nećemo znati je li joj noga skliznula ili se odlomio komad stijene", rekla je njena porodica za portal Extra.cz.

Navodno se htjela fotografisati tokom planinarenja u Alpama gdje je bila na odmoru sa zaručnikom, no ta informacija još nije službeno potvrđena.