Sportisti u prvom planu: Sutra manifestacija Izbor sportiste Grada Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba

Sve je spremno za 55.manifestaciju Izbor sportiste Grada Tuzla za 2014.godinu, istaknuto je na održanoj press konferenciji organiozatora, Sportskog saveza Grada Tuzla.

Ovom prilikom biće proglašeni najuspješniji u trinaest kategorija, i to za olimpijske, prepoznate olimpijske i ostale sportove. Kako je kazala Mara Lakić Brčaninović predsjednica Izvršnog odbora, ovogodišnji izbor će biti na većem nivou nego predhodnih godina, za što su zaslužni svi koji su učestvovali u organizaciji.

Ove godine smo napravili da baš sportisti na izboru budu najvažniji, što oni i jesu, te smo o tome poveli računa. Napravili smo neke korekcije u scenariju, koje se ogledaju u tome da bude manje govornika. Sportisti trebaju da se osjete važnima, jer je najbitnije ono što su oni napravili, i da dobiju svoja zaslužena priznanja“, kazala je Lakić Brčaninović.

Stručni žiri je uradio svoj dio posla. Čine ga zaslužni i vrhunski sportisti, olimpijci i novinara, a na čelu je proslavljeni tuzlanski atletičar Zlatan Saračević. Prema njegovim riječima, žiri je vodio računa i o onim sportistima, koji nisu iz Tuzle, ali brane boje tuzlanskih klubova, čime repreuzentuju naš grad.

Žiri je kao i svake godine na osnovu dobijenih prijava klubova, imao izuzetno težak zadatak. Moralo se voditi računa o svakom sportisti i svakom rezultatu, a da se niko ne osjeti oštećen“, kazao je Saraćević.

Na press konferenciji je potpisan i ugovor sa BH Telecomom, generalnim sponzorom Izbora sportiste Grada Tuzla. Podsjetimo, manifestacija je zakazana za petak 27.februar od 19 sati i 30 minuta u Narodnom pozorištu Tuzla, a generalni pokrovitelj je Grad Tuzla. (RTV7)