Bh bacač kugle Mesud Pezer nije zadovoljan nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je zauzeto tek 26. mjesto u bacanju kugle.  

Mesud Pezer nakon OI: Očigledno je povreda od prije 15 dana učinila svoje
Foto: Instagram

Nakon što su mu se slegli utisci, dao je svoj osvrt na ovogodišnji nastup kazavši koliko se spremao i kakvu je želju imao, ali da je povreda učinila svoje. 

''Za moje treće Olimpijske igre sam se pripremao maksimalno kako fizički tako i psihički. Imao sam ogromnu želju da postignem najbolji rezultat na sportskoj smotri svijeta da se plasiram u finale sto mi je bez većih problema pošlo za rukom na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju'', navodi Pezer. 

Vezani članak Nije uspio izboriti finale: Pezer završio takmičenje na Olimpijskim igrama u kvalifikacijama

Pezer je u prvoj seriji kvalifikacija bacio kuglu 19.01 metar, u drugoj 19.03, a u trećoj je bio najlošiji bacivši 18.94 metra. Za plasman u finale je trebalo baciti normu 21.35 ili se plasirati među 12 najboljih.

''Sva tri hitca sam izveo skoro tehnički savršeno, ali je nedostajalo snage u ruci pri izbačaju očigledno da je povreda od prije 15 dana učinila svoje jer je moj najbolji rezultat ove godine skoro dva metra bolji od mojih bacanja na Olimpijskim igrama u Parizu'', dodaje.

Slijedi odmor i oporavak, a onda pripreme za narednu sezonu.

''Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali protekle četiri godine, a koju će me podržavati i u narednom periodu i putu prema Olimpijskim igrama u Los Angelesu.  Sada me očekuje odmor sa porodicom, a onda počinjemo sa jakim treninzima i pripremama za narednu sezonu. Voli vas vaš Mesud'', zaključio je.