Najbolji bosanskohercegovački maratonac Emir Hastor ostvario je odličan rezultat na 50. Berlinskom maratonu koji je održan jučer u glavnom gradu Njemačke.

Emir Hastor na Berlinskom maratonu ostvario najbolji bh. rezultat u posljednjih desetak godina
Foto: Instagram | Veliki rezultat

Hastor je s vremenom dva sata, 27 minuta i 14 sekundi kroz cilj prošao kao 177. takmičar u konkurenciji 58.212 trkača koji su se našli na startu ovog velikog događaja.

"Nestvarno nešto. Iskreno, došao sam da istrčim trku u vremenu dva sata i 30 minuta, a na kraju sam popravio svoj najbolji rezultat za više od šest minuta.  Naći se na startu s najboljim maratoncima među 58.212 trkača i završiti kao 177. veliki je rezultat kako za mene tako i za moj klub, grad ali i BiH", kazao je Hastor.

Neizmjerno je zahvalan svima koji su mu pružili podršku.

"Tokom čitave utrke osjećao sam se fenomenalno i mislim da još nisam svjestan šta sam uradio. Sve ovo ne bi bilo moguće bez moje porodice, trenera Zaima Šumana, mog čitavog tima i naravno prijatelja i sponzora koji me podržavaju", poručio je Hastor iz Berlina.

U konkurenciji muškaraca, Hastor je s istrčanim vremenom zauzeo 161. mjesto, što je najbolji bh. rezultat u muškoj kategoriji ove discipline u posljednjih desetak godina.

Uz Hastora, u Berlinu je prvi put nastupio još jedan član AK Goražde Anes Popović koji je maraton završio s vremenom 3:20:54.