Foto: Tuzlanski.ba

Reprezentativci BiH su nakon jučerašnjeg okupljanja jutros u Trening centru NS/FS BiH odradili prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacione susrete sa Velsom i Belgijom, piše bh. novinska agencija Patria.

Golman Asmir Begović kazao je u izjavi za medije da će se prvo skoncentrisati na Vels, a onda misliti na Belgiju.

- Moramo odraditi kvalitetno ove dvije utakmice. Atmosfera u ekipi je dobra, iako smo još pogođeni porazom sa otvaranja (protiv Kipra op.a.). Ipak, mislimo pozitivno i gledamo na utakmicu u petak. Emir Spahić se vratio u ekipu što nam puno znači, ali i ostali igrači u zadnjoj liniji su dosta dobri. Ekipa Velsa je veoma kvalitetna. Osim Bejla ima tu još dobrih igrača. Mislim da smo mi kompletniji tim, ali neće biti lako u Kardifu – rekao je Begović.

Miralem Pjanić je kazao da iako nisu krenuli kako su htjeli, pokušat će to nadoknaditi u Velsu.

- Izgubili smo na startu tri boda i sada idemo u Vels da to pokušamo nadoknaditi. Očekujunas dvije teške utakmice. Treba nam podrška navijača, a mi ćemo dati sve od sebe. Ova ekipa je kvalitetna i uz Belgiju smo favoriti u grupi, ali ćemo to morati da dokažemo u predstojećim utakmicama – istakao je Pjanić. Inače, zbog lakših povreda trening su propustili Emir Spahić, Avdija Vršajević i Goran Zakarić.