Velika Britanija: Ryan Giggs optužen za napad na dvije žene
Foto: Tuzlanski.ba

Ryan Giggs, legendarni bivši fudbaler Manchester Uniteda i selektor reprezentacije Velsa optužen je za napad na dvije žene, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski mediji navode da je Giggs optužen za nanošenje tjelesnih povreda ženi u 30-im godinama i napad na ženu u dobi od 20 godina na adresi u Salfordu u novembru prošle godine.

Optuženi bi se na Sudu za prekršaje Manchestera i Salforda trebao pojaviti 28. aprila. Giggs je u izjavi kazao da će se na sudu izjasniti da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

“U potpunosti poštujem zakonski postupak i razumijem ozbiljnost optužbi. Radujem se što ću saprati ljagu sa svog imena“, naglasio je Giggs.

Policija Greater Manchestera saopštila je da su policijski službenici pozvani 1. novembra u 22.05 sati zbog prijave o uznemiravanju na adresi u Worsleyu. Objavljeno je da je ženi u 30-im godinama zbog lakših povreda ukazana medicinska pomoć na mjestu događaja.

Giggs je također optužen za nasilno ponašanje u razdoblju od decembra 2017. do novembra 2020. godine.

Fudbalski savez Velsa danas je potvrdio da će pomoćnik selektora Robert Page preuzeti vodstvo reprezentacije na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.