Švedski stručnjak preminuo u 76. godini.

Tužan dan u svijetu fudbala: Preminuo čuveni Sven Goran Eriksson
Foto: N1 Screenshot

Tužna vijest za sve ljubitelje fudbala, preminuo je Sven Goran Eriksson.

Šveđanin je otišao sa životne scene poslije duge i teške bolesti. Britanski mediji navode da je Eriksson preminuo od raka pankreasa, koji je švedskom treneru dijagnostikovan početkom godine.

Legendarni pvedski trener bolovao je od raka, borio se posljednjim atomima snage, ali na žalost podlegao je opakoj bolesti. Vijest o njegovoj smrti je izdala porodica.

„Sven Goran Eriksson je preminuo nakon duge bolesti, preminuo je kod kuće okružen svojom porodicom. Od Svena su se oprostile kćerka Lina, sin Johan sa suprugom Amanom, te unukom Sky. Otac Sven, djevojka Janiset sa sinom Alisdeom, bratom Larsem Erikom i njegovom ženom Jumnong. Porodica ovim putem moli za poštovanje njihove žeje da tuguju u privatnosti i da ih ne kontaktirate.“

Eriksson je u Švedsoj vodio Degerfors i Geteborg, potom je otišao u inostranstvo, gdje je bio trener Benfike, Rome, Fiorentine, Sampdorije, Lacija, Manchester Cityja, Leicestera, Guangzhoua, Shangaia i Shenzena. Obavljao je i funkciju selektora reprezentacijama Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina.