Fudbaleri Slobode sutra će na Tušnju ugostiti ekipu Željezničara u okviru četvrtog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda sutra dočekuje ekipu Željezničara: Nemamo šta kalkulisati, idemo na pobjedu
Foto: FK Sloboda

Marko Maksimović šef stručnog štaba FK Sloboda, istakao je da sutra na Tušanj dolazi ekipa koja se trenutno nalazi u veoma dobroj formi i naletu.

"To je ekipa koja je dovela trenera koji je prošle godine zvanično proglašen za najboljeg u ligi. U prethodna tri kola pokazali su zavidan nivo forme. S druge strane, mi smo nakon utakmice protiv Borca imali situaciju da nam se priključuju igrači koji zbog administrativnih procedura nisu mogli nastupati u prva tri kola", kazao je Maksimović.

Kada je u pitanju igrački kadar FK Sloboda, u rosteru neće biti Aldina Hrvanovića koji se zbog povrede pete tek jučer pridružio ostatku ekipe na treninzima. Maksimović sutra očekuje veoma dobru reakciju ekipe koja će odigrati kvalitetnu utakmicu.

"Mi smo trenutno na 85 posto rostera. Očekujem sutra jednu veoma zahtjevnu utakmicu. U ovom trenutku, Željezničar je u znatno boljem momentumu od nas, ali naši fudbaleri su svjesni da je brzina ključna i da neke stvari moraju promijeniti kako bismo odigrali kvalitetan derbi, koji je ovdje uvijek izazivao veliku pažnju", izjavio je Maksimović.

Tokom konferencije za medije, naglašeno je da je Željezničar atraktivan protivnik koji donosi posebnu atmosferu na Tušanj.

"Željezničar je jedna od boljih ekipa u ligi, ali mi nemamo šta kalkulisati. Idemo na pobjedu. Radili smo naporno cijelu sedmicu i nadamo se dobrom rezultatu", izjavio je novi fudbaler FK Sloboda Tuzla, Mirza Delimeđac.

Susret između sportskih rivala Slobode i Željezničara na rasporedu je u subotu od 21 sat na Gradskom stadionu Tušanj uz direktan TV prenos na Arena Sport TV.