Semir Mujkanović: Ako ne postignem 10 golova za Slobodu, plaćam 30.000 KM
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaleri Slobode u Fojnici pod trenerskom palicom Bošnjaković-Smajić obavljaju pripreme za početak nove premijerligaške sezone!

Mnogo turbulencija pretrpila je ekipa Slobode u proteklom periodu. Veliki broj igrača napustio je Tušanj i pronašao novi angažman dok je s druge strane isto tako u crveno-crne redove stiglo i dosta novih igrača koji će se pokušati tokom priprema nametnuti u standardnu postavu.

Sloboda se još uvijek nije pojačala na poziciji klasičnog špica. Nakon odlaska Anela Husića u ekipu Zvijezde 09 mjesto u vrhu napada je još uvijek upražnjeno ili pak novi stručni štab ima neki drugi plan obzirom da u modernom fudbalu veliki broj ekipa bazira svoju igru bez klasičnog napadača.

Bilo kako bilo, na društvenoj mreži Facebook nedavno se otvorila zanimljiva rasprava na profilu Semira Mujkanovića koji je inače sin predsjednika Slobode.

Semir je u protekloj sezoni kao nogometaš “Mladosti” iz Kikača, zabio čak 45 golova što mu je omogućilo da postane najefikasniji golgeter u Bosni i Hercegovini za prošlu sezonu.

Iako se "Mladost" iz Kikača takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona nevjerovatna brojka od 45 pogodaka nije nimalo zanemariva.

Semir Mujkanović prije sedam godina slovio je za talentovanog napadača u Premijer ligi BiH. Raskošan talenat Mujkanovića prepoznali su u Željezničaru, ali na Grbavici nikada nije dobio pravu priliku. Nakon toga nosio je u Premijer ligi BiH dres tuzlanske Slobode te zvorničke Drine gdje je nažalost zadobio tešku povredu koljena zbog koje je bio prinuđen prestati se profesionalno baviti fudbalom.

Malo u šali, malo u zbilji Semira pozivaju navijači da obuće dres Slobode, a njegov odgovor je glasio:

"Rekao sam im, deset golova imaju od mene u sezoni. Ako ne bude tako isti dan 30.000 KM ima da uplatim na račun kluba".

Semir Mujkanović ima 30 godina i visok je 185 cm.

U video prilogu možete vidjeti neke od golova koje je davao Mujkanović na zelenim terenima.