Ranieri: Mislim da je nemoguće da Leicester osvoji Ligu šampiona
Foto: Tuzlanski.ba

Claudio Ranieri, menadžer Leicester Cityja smatra da je nemoguće da njegov tim ove sezone, nakon osvajanje Premier lige prošle, napravi još jednu senzaciju i osvajanjem Lige šampiona ispiše još jednu bajku, javlja Anadolu Agency (AA).

“Lisice“ će u svom debiju u najjačem klupskom evropskom takmičenju večeras u prvom kolu grupe “G“ gostovati kod belgijskog Club Bruggea.

“Mislim da je nemoguće osvojiti Ligu šampiona. Želimo se plasirati u nokaut fazu, ako nećemo da igramo u Ligi Evrope. Ima toliko velikih timova u Ligi šampiona. Da bi osvojili ovo takmičenje trebali bi ispisati još jednu bajku, ali Leicester je prošle sezone pokazao da je nemoguće moguće“, kaže Ranieri.

Osim Club Bruggea u grupi “G“ rivali Leicestera biće Kopenhagen i Porto, osvajač Lige šampiona iz 2004. godine.

“Ako nas svate olako to će biti naša prednost. Neki bi nas mogli gledati kao slabiji tim u odnosu na one koje su mogli dobiti. To ne bi bilo mudro“, zaključio je Ranieri.

Zanimljivo Club Brugge očekuje svoju prvu utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona nakon deset godina. Susret Club Brugge – Leicester City igraće se večeras na stadionu “Jan Breydel“ sa početkom u 20.45 sati. (Tuzlanski.ba)