Mladi bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić ponovo se našao u centru pažnje, ali ovoga puta zbog stvari koje nemaju direktne veze sa sportom.

Otac bh. defanzivca Anela Ahmedhodžića: "Nismo u kontaktu godinu dana, možda je pokupio sihre"
Foto: Instagram screenshot

Nedavno je defanzivac Sheffielda iznenada napustio pripreme reprezentacije pod nejasnim okolnostima, a selektor Sergej Barbarez je sinoć također bio zagonetan u vezi s njegovim odlaskom.

"Nismo se čuli, ja sam očekivao neki njegov feedback po pitanju povrede, kontaktirali smo ga preko direktora, ali nije se javio. Nije nam to u ovom trenutku problem," izjavio je Barbarez.

Vezani članak Barbarez: Ahmedhodžić se ne javlja, Hadžikadunićevim pristupom nisam bio zadovoljan

Nakon tih izjava, na društvenim mrežama oglasio se i Anelov otac, Mirsad Ahmedhodžić, koji je bio otvoren povodom njegovog odnosa sa sinom.

"Njegov babo nema ništa s tim, meni se ne javlja, niti ima kontakt sa mnom još od prošle godine. Zato mu loše ide sve i ja sam se razočarao na njega u nekim stvarima. Dok sam ga ja imao pod kontrolom sve je bilo ok. Čim se zaručio promijenio se. Više sluša ženu i punicu nego svoje roditelje. Ja sam pokušao, ne znam je l' neke sihre pokupio," napisao je Mirsad Ahmedhodžić na Facebooku.


Mirsad Ahmedhodžić se u komentarima također pita zašto najbolji igrači budu poslani na tribine, dok oni koji su dobili naknadni poziv dobijaju prednost u timu. Također, spominje kako je preko noći Anelov broj promijenjen i dodijeljen drugom igraču. Dalje, dodaje kako Anel nije igrao u Luksemburgu, iako je bio zdrav.

Razlozi su nepoznati, ali posljedice su itekako jasne. Mladi fudbaler gubi najviše, zajedno sa svojom reputacijom, dok reprezentacija ostaje oslabljena, lišena talenta igrača čije prisustvo na terenu bi moglo napraviti razliku.