Četiri nova igrača donijeti će novu energiju i svjež pristup Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla. 

Foto: FK Sloboda

Adnan Džafić, Petar Bojo, Enedin Mulalić i Tarik Isić od danas su zvanično novi igrači kluba i novo pojačanje. 

Novi igrači će dodatno osnažiti cjelokupan tim i pružiti konkurenciju na viši nivo. 

Nakon uspješno obavljenih treninga sa prvim timom, ovi fudbaleri su ozvaničili saradnju i bit će na raspolaganju stručnom štabu do kraja sezone. Njihov dolazak dodatno jača konkurenciju u timu i donosi novu energiju u borbi za ostvarivanje ciljeva u aktuelnoj sezoni.

Petar Bojo je vezni igrač koji dolazi iz Vosko Sporta, a ranije je nastupao za Igman Konjic i HŠK Zrinjski. Radi se o iskusnom fudbaleru koji može pokriti više pozicija u sredini terena, poznat po svojoj borbenosti i distribuciji lopte.

Tarik Isić igrat će na poziciji defanzivca, a svoj posljednji angažman imao je u Armeniji gdje je igrao za Pyunik. Igrao je za Radnik Hadžić, Turbinu iz Jablanice, Čapljinu, GOŠK, Radnik Bijeljinu, Čelik, Olimpik i Velež.

Enedin Mulalić je igrač koji dolazi iz FK Sarajevo. Igra na poziciji desnog beka, a pored Koševa, jedan dio karijere proveo je u Zvijezdi 09.

Adnan Džafić svoju karijeru je započeo u visočkoj Bosni, nakon čega odlazi u Češku, gdje se zadržao nekoliko godina. Nakon povratka u BiH igrao je za ekipe FK Tuzla City, FK Sarajevo i FK Velež.

Sloboda se intenzivno priprema za narednu utakmicu koja je na rasporedu u subotu na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli.