Christian Vieri: Italija će osvojiti EURO 2020
Foto: Tuzlanski.ba

Nekada sjajni fudbaler Christian Vieri je izjavio da osjeća da će Italija osvojiti EURO 2020 te da vjeruje da samo Francuska ima superiorniju reprezentaciju u odnosu na "azzurre", prenosi Anadolu Agency (AA).

Izabranici Roberta Mancinija plasirali su se na EURO sa svih deset pobjeda u kvalifikacijama. Na Evropskom prvenstvu igraće u grupi s Turskom, Švajcarskom i Velsom, a sve utakmice igraće na rimskom Olimpicu.

"Već sam pisao Manciniju i rekao mu da samo Francuska ima superiorniji sastav u odnosu na Italiju. Ne znam zašto, samo osjećam da ćemo osvojiti prvenstvo. U roku od 18 mjeseci, Mancini je potpuno okrenuo italijansku reprezentaciju iznutra, kao što to niko prije nije učinio. Mladi smo, kvalitetni i hrabri. Navijači su se vratili na tribine i ozbiljno vole nacionalni tim“, rekao je Vieri za italijanske medije.

Mancini u reprezentaciji Italije za jednog od saradnika ima Gianlucu Viallija, bivšeg saigrača iz Sampdorije.

"Oni su bili moji idoli. Imati ljude poput Viallija, ili u moje vrijeme Gigija Rivu je od fundamentalnog značaja, jer igrači osjećaju da imaju nekog drugog osim trenera na koga se mogu osloniti. Jedna riječ od njih je dovoljna i odmah se opet osjećate mirno", istakao je 46-godišnji Vieri i dodao:

"Ne želim propustiti nijednu utakmicu. Već sam rekao Robertu da mi donese dvije-tri karte za svaku utakmicu, ne prihvatam izgovor."

Vieri je imao sjajnu karijeru napadača. Počeo je u Torinu, a onda je igrao za Pisu, Ravennu, Veneziju, Atalantu, Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, Milan, Monaco, Sampdoriju i Fiorentinu. Za reprezentacijom Italije odigrao je 49 utakmica i postigao 23 gola.