Eskalacija sukoba na Bliskom istoku, iransko raketiranje Izraela i prijetnja na napad, osim prijetnje po mir u svijetu počinju uticati na nogomet.

Al Nassr u dilemi: Ekipa ne želi putovati na nesigurno gostovanje
Foto: Screenshot | Ekipa u dlilemi

Al Nassr trebao bi 18. oktobara igrati 3. kolo azijske Lige prvaka u Teheranu protiv Esteglala, međutim prema pisanjima medija u klubu zbog sigurnosti ne planiraju otputovati u glavni grad Irana. Prijetnje iz Izraela kako će uzvratiti na nedavne napade Teheran čine potencijalnom metom.

U Izraelu je, ipak, zbog nedavnih događaja zasad odgođena samo jedna prvenstvena utakmica između Beitara iz Jeruzalema i Maccabija iz Haife koja se trebala igrati 1. oktobra, pišu Sportske novost.

Tokom vikenda se treba odigrati još sedam ligaških dvoboja, a zasad nema najava kako će biti odgođeni.

Izraelski nogometni savez istovremeno je objavio popis igrača za nadolazeće utakmice u Ligi nacija koji će igrati protiv Francuske i Italije. S obzirom da nacionalna momčad već neko vrijeme igra u Budimpešti to neće uticati na odigravanje.

U međuvremenu, Iranci su prilično ravnodušni bez obzira na moguću eskalaciju sukoba i na njihov teritorij. Prvenstvene utakmice se i dalje normalno igraju, bez bilo kakve najave promjene satnice ili odgoda, a i reprezentacija će također za desetak dana imati utakmicu protiv Katara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.