Italijanska Serie A: Lulić strijelac, Pjanić asistent
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalski reprezentativci BiH imali su zapaženu ulogu u pobjedama Lazija i Rome u utakmicama devetog kola italijanske Serie A. Senad Lulić je pogodio u ubjedljivoj pobjedi Lazija na domaćem travnjaku protiv Torina rezultatom 3:0, a Miralem Pjanić je asistirao Mohamedu Salahu za vodeći gol u gostujućoj pobjedi Rome kod Fiorentine sa 2:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim dobre forme Lulića i Pjanića bh. selektora Mehmeda Baždarevića, pred dvomeč baraža za EURO 2016 sa Republikom Irskom, može radovati i potpuni povratak na teren napadača Edina Džeke nakon povrede. Kapiten nacionalnog tima BiH proveo je svih 90 minuta u igri u velikom trijumfu "vučice" u derbiju protiv Fiorentine. Osim Salaha mrežu "viola" pogodio je Gervinho, dok je konačan rezultat (2:1) postavio Khouma Babacar.

Vrijedi spomenuti sa je Lulić osim gola u za 1:0 u 40. minuti, u samoj završnici utakmice na rimskom “Olimpicu” asistirao dvostrukom strijelcu Felipeu Andersonu za konačnih 3:0. Sanjin Prcić, povremeni bh. reprezentativac odigrao je posljednjih dvadesetak minuta utakmice u dresu Torina.

Poslije devet kola, Roma je izbila na vrh tabele sa 20 bodova, a slijede je Inter, Fiorentina i Lazio sa po 18.

Fudbalska reprezentacija BiH će prvu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj igrati 13. novembra na zeničkom "Bilinom polju". Revanš sa Ircima na programu je tri dana kasnije na stadionu "Aviva" u Dablinu.