Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zašto su fit žene bolje u krevetu?

Preuzmite sliku

Popularno

Nisu samo Kegelove vježbe zadužene za bolji seks.

Istraživanja su pokazala da je rutinska tjelovježba u cijelosti odlična za vaš seksualni život, posebno ako radite sve – i joga istezanja i kardio treninge i treninge za snagu i fleksibilnost.

Zato je jako dobro da se prije uskakanja u krevet već unaprijed dobro preznojite.

Imamo za vas dobrih pet razloga za to.

Vježba vam pumpa samopouzdanje

Nije nepoznato da ljudi koji se osjećaju dobro u svojoj koži za sebe misle da su vrlo privlačni pa tako i djeluju svima oko sebe što nije nevažna osobina, posebno kada pričamo o seksu.

Pokazala je to i studija iz Arkansasa na kojoj su ispitali mnoge žene kako se osjećaju u svojoj koži i misle li da su dobre u krevetu. Već 60 posto njih osjećalo se super, a čak 80 posto njih smatralo je da su iznadprosječne u krevetu, a to su odreda bile žene koje su vježbale.

Jača seksualni nagon

Naše tijelo prilikom vježbe proizvodi dovoljno testosterona kako bi se popravili i izgradili jači mišići nakon treninga snage. To je muški primarni polni hormon, pa vam lučenje hormona itekako može povećati seksualnu želju i zadovoljstvo. Takođe, kaže seksolog Ava Cadell – kardio vježbe imaju koristi, no trening snage ima najveći uticaj na lučenje testosterona – da ne spominjemo seksi, tonirane mišiće.

Bez stresa

Do sada ste vjerovatno već dobro uvjerili se vježbom borite protiv stresa. No, u slučaju da niste povezali tačkice, to takođe znači bolji seks. Prema istraživanju iz Kinsey instituta, ženski polni nagon osjetljiviji je na stres od muškaraca. Srećom, nakon vježbanja kada se u vama podiže nivo dobrih hormona, a smanjuje onih stresnih, seks nakon vježbe omogućiće vam da pritom budete koncentrisani na njega, a ne na situacije koje vas more.

 • Bolji protok krvi

  Istraživači  Univerziteta u Austinu napravili su istraživanje na većoj grupi žena koje su gledale porniće. No gledale su ih dva navrata – jednom su prije toga vozili bicikl 20 minuta, a drugi put nisu. Pokazalo se da su onaj put nakon vožnje zaista imale „bolje“ funkcije – bolji protok krvi, bile su senzibilnije i koncentrisanije. To ujedno znači da bi u seksu bile više nadražljive, imale bolja čula i samim time veću mogućnost za bolji seks i orgazam.

  Bolja izdržljivost 

  Ukoliko nemate snage najviše će vam pasati misionarski položaj, no je li to zaista dobar seks?

  Je li seks od dvije minute nakon kojih se toliko zadišete stvarno najbolji seks? Nedostaje li vam fleksibilnosti i izdržljivost tokom vašeg seksa?

  Vježba je stoga najbolja priprema da poradite malo na svojoj seksualnoj kondiciji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,