Foto: Tuzlanski.ba

Grupa Zabranjeno pušenje najavila je zvanično izlazak svog desetog studijskog albuma za 10.10.2013. godine u 10 sati. Album će biti dostupan svima besplatno putem partnerskih portala. S obzirom na to da je nastajao tokom koncertnih aktivnosti, dobio je i naziv „Radovi na cesti".

westerni i sapunice 05Kao najavni video singl ovog albuma pojavila se pjesma „Boško i Admira" sa zavidnih preko 430.000 pregleda na Youtubeu. Profesor Davor Sučić i menadžer benda Dario Vitez ovih dana na nekoliko lokacija u Sarajevu, sa starom i povjerenom ekipom, snimaju kadrove za novi video, pod nazivom „Westerni i sapunice". Mi smo ih zatekli u starim nošnjama i prelijepom ambijentu Svrzine kuće.

- Naš drugi singl za „Radove na cesti" zove se „Westerni i sapunica". Nema nekog posebnog razloga zašto baš ta pjesma pored svih ostalih, jednostavno smo se odlučili za nju. Reditelj je Žare Batinović, kao i na spotu za pjesmu „Boško i Admira", jer ne mijenjamo tim koji pobjeđuje. U glavnoj ulozi sam ja, dok je glavna ženska uloga pripala Nikolini Jelisavac iz Banje Luke. U ovom spotu pojavljuje se i Maja Srdelić, jedna od sestara blizanki poznatih po kultnom spotu Halida Bešlića za pjesmu „Sarajevo, srećo moja" – rekao  je profesor Sučić.

westerni i sapunice 34

Kao izvršni producent u cijeloj priči pojavljuje se Edin Šarkić, a spot bi se trebao pojaviti u javnosti za dvadesetak dana. Federalna televizija je medijski pokrovitelj ovog jubilarnog albuma kultnog sarajevskog benda. (federalna.ba)