Foto: Tuzlanski.ba

Bend Jah Balebaroshi drugi finalista programa Jäger Music Night 2013

jegertz

Drugi finalista programa Jäger Music Night 2013 je bend Jah Balebaroshi koji je u muzičkom duelu održanom u tuzlanskom klubu Firma snage odmjerio sa bendom Jenki Zu. Međutim, glasovi publike, koja je bila jedini žiri, odlučili su pobjednika.

jegertz1

Bendovi su nastupali po 30 minuta i tako predstavili svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića koje su im podijelile ljubazne Jägerete. Dok su se listići prebrojavali, nastupili su specijalni gosti – poznata bh. grupa Regina.

Samom koncertu prethodila je dnevna zabava na Panonskim jezerima , a posjetitelji su uživali u svirci benda E-not, Jägermeister igrama na iPadima, druženju s Jägeretama , koktelu Jäger Fresh, a okušali se i u sviranju bubnjeva i osvojili nagrade.

jegertz2

Bend Jah Balebaroshi se pobjedom u drugom muzičkom duelu programa Jäger Music Night 2013 plasirao direktno u finale koje će biti održano u Sarajevu, te time nastavio borbu za glavnu nagradu, a to je snimanje prvog albuma.

jegertz3

Podsjećamo, prvi finalista je bend Funhouse koji je odnio pobjedu u muzičkom duelu u Banjoj Luci,te se time direktno plasirao u finale, dok će treći finalista biti poznat nakon duela u Mostaru koji će biti održan 13. septembra.